Megin innlevering og Begrunnelses oppgave av Thomas Øines

Megin innlevering og Begrunnelses oppgave av Thomas Øines

Begrunnelses Oppgave av Thomas Øines

Planleggingsfasen: Det ble diskutert en god stund på hva vi likte og ikke likte av tidligere MEGIN magasiner studenter har gjort tidligere. Det ble enighet om var at vi fant litt for mye likheter i typografi, bilder og innhold. Vi ville ha noe som ingen har prøvd på før som vi kunne bære mye stolthet over. Målgruppen er dem mellom 24-40 år som setter pris på minimalisme, kreative flat design elementer, innhold, studiet, design og kreativitet.  

Former og farger:
Neste del var å leke med farger og forskjellige utkast som kunne inspirere oss til et helhetlig design som skulle prege hele magasinet. Vi fant ut at vi ønsket et super rent magasin (minimalistisk design) som skulle kombineres med mye kreativt arbeid vi selv ønsket å lage og fargevalgene skulle ha i hovedsak 2 farger som skulle bli brukt i hele magasinet, en matt rosa som føltes veldig jordnær og en blågrønn som ga komplement til den utvalgte rosa. 

Dokumentets størrelsen er lik som den har vært tidligere, 218x285mm med 3mm utfallende og 12×2 til 16×1 mm innside marger mens bunnen har 16mm for å passe på vi lettere gir god luft til innhold for å holde alle sidene lette. Det ble laget en egen cover side som er like stor som magasin siden men med en 7mm rygg marg i midten (  443x285mm x 2s=4s ) disse margene blir noe justert etter vi kjører ut et prøve trykk for å se alt som blir feil for oss.

Vi bestemte også for at vi nesten av alt innhold skulle vi lage selv i Illustrator, Indesign og Photoshop for å sette et sikkelig særpreg på alt. 

Vi har selv lagt inn en god del eget skrevet innhold, men brukte mye fra tidligere resurser vi fikk og fant på skolen samt resurser og inspirasjonskilder fra andre kjente designere og historikere. 

 

Jeg brukte spesielt veldig lang tid på å tegne og skisse opp ideer som føltes riktig før jeg startet i Indesign. Bilder under.

 

 

 

 

Logo:

Logoen har vi tatt inspirasjon fra alle tidligere logoer vi fant fra Treider Design og tidligere MEGIN logoer. Siden vi har minimalisme som fokus for alt så lagde jeg flere utkast for en logo som beholdt mye av det samme som tidligere logoer.
En enkel firkant som har simple streker som gir logoen en harmonisk dybdefølelse,
rom 3d på innsiden. Den tar i bruk samme farge profiler som resten av innholdet.
Logoen originalt bruker nevnte fargeprofil men kommer også som hvit, sort, rosa og lyseblå og fungerer til alle flater design og dekor jobber. 

Vi brukte mye tid å få logoen slikt at ingen som så på den følte det ble for mye. Så det ble fort en god mengde forsøk. 

 

 

 

 

 

Typografi og gridlayout system:

Det ble satt opp et eget og unikt grid system som jeg hentet fra inspirasjon fra andre design magasiner og tutorials innen minimalisme design. Dokumentet har to og tre spalte/grid system som vi føler gir en veldig harmonisk og fredfylt lese opplevelse for målgruppen/leserne samtidig det er kreative former og objekter som omfanget typografien. 

 

 

 

 

Font valg: 

 Raleway: Denne skrifttypen blir brukt for å skrive om inspirasjon og quotes

Source Sans Pro font familie: Denne skriften er mest brukt i dokumentet
i hovedsak som brødtekst og overskrifter. 

Bebas Neue: Tittel skrifter og quotes 

Vi har brukt mye tid å lage innhold selv til magasinet som skal  kunne reflektere mye av det vi har gått igjennom på skoleåret og det vi selv har lært. 

Mappe oppbygging/Mappe struktur:
Vi brukte mye tid på å sette opp et mappe system i Dropbox for å kunne jobbe effektivt de dagene vi ikke var på skolen. Mappen inneholder link innhold til magasin-innholdet, magasin mappe, student portifolio mappe, font mappe og felles bilde mappe.

Missing Links og brødtekst som faller ut av tekst koloner:

Vi jobbet hardt for å holde orden i linker og brødtekst slikt at vi aldri trengte å bli distrahert og kunne ha best arbeids opplevelse. 

Idesign layers i fokus:
Det ble brukt kort tid på å finne ut hvordan man skal effektivt bygge opp layers systemet til magasinet og master pages.
Gjorde prosessen effektiv og enkel. Bilder ligger bakerst, tekster ligger fremst. Lag systemet hadde navnene som følger, Bilde lag, tekst lag, overskrift lag, fremhevde objekter lag, bilde tekst lag og portfolio lag.

Trykking og nye bekjente:
Skolen har i mange år brukt Grøset Trykkeri i Oslo som skal lage MEGIN magasinene, men med mitt enkeltmannsforetak TDS-Thomas Øines så landet jeg på en bedre løsning fra en av mine egne underleverandører og leveringstid med ny type papir og cover til magasinet som er i hoved sak designet spesielt for en slik kvalitet jeg anbefalte. Papir kvaliteten heter Multi Art Silk og den blir 130-300g. 

Jeg har fått godkjennelse fra underleverandøren min å kunne ta med medstudent Emma Enbom for å se på en trykk prøve. Trykkeren som tar jobben er et av landets beste digital trykkerier. Dette følte jeg var en flott mulighet å vise Emma hvordan en moderne trykk verden ser ut i dag og kan gi henne mye innflytelse i fremtiden (håper jeg på) Vi reiser til trykkeren tirsdag den 29.05, da jeg henter henne i Oslo med bil. Vi får spandert et prøve trykk uten ekstra kostnader for skolen for å kunne gi oss det lille ekstra i tilfelle vi ser en feil. Om alt er perfekt så starter vi trykking der og da.

Og noen feil fant vi. Så det var det som er så genialt med å kunne få et prøve trykk, da ser vi det lille ekstra som trengs.

Så langt har prøvetrykket besøkt 2-3 forskjellige bedrifter i Oslo-Sandvika og jeg fikk trykket evaluert av noen av de beste i faget. En gikk så langt å kalle magasinet eksepsjonelt kult.

Tilleggsoppgave:
Fikk en ekstra oppgave fra Treider å lage/designe en invitasjon-poster for alle elever m.m å kunne se. Det blir en litt annen løsning og profil en selve MEGIN som er basert på styrke, natur og minimalisme. plakaten skal skrike etter oppmerksomhet og tar i bruk Treider Design sine profil-farger i en funky og moderne stil. 25-31 mai jobber jeg effektivt med å printe og kutte plakater og printe storformat postere i 50x70cm og henger opp på skolen. 

Det kan hende det blir mere å gjøre som tilleggsoppgave, men det ser jeg bare frem til ( jeg vill ha mer)  

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *