Innlevering Semesteroppgave 2018 MD

Semesteroppgave

Denne semester oppgaven gikk ut på at jeg skulle lage en nettsiden med bruk av wordpress. Itilleg til å lage denne nettsiden skulle jeg også designe en logo som kan brukes for nettsiden, jeg skulle også tegne bilder til alle de forskjellige tegnestilene. Iløpet av perioden vi har jobbet med semesteroppgaven har jeg tegnet 7 tegninger inkludert logoen og er svært fornøyd med det ferdige produktet. Nettsiden har 5 sider, der 4 av dem har tekst. De 5 siden består av Home, Tegnestil, Tutorials/Tips, Verktøy og Om oss.

Jeg føler at denne semester oppgaven har gått veldig bra og fremdriftsplanen min har blitt fulgt veldig bra.

 

“Arbeidet som ikke er synelig for nettside brukerne”
For å kunne sette opp wordpress siden min, så fikk jeg lov å bruke broren min sin webhotell. der lagde jeg en underside som også er grunnen til at linken starter med frank fulgt av et punktum og den originale nettsiden. Så fikk jeg litt info fra broren min med tilkobling av FTP(File Transfer Protocol). Her brukte jeg et program som heter Filezilla for å kunne se alle filene som er på serveren. Så lastet jeg ned den nyeste versjonen av WordPress fra wordpress.org, og lastet den opp i serveren. Jeg måtte lage en database for å kunne holde alt av informasjon som WordPress lagrer. Jeg åpnet så filen ved navn config-sample.php som var en del av filene fra wordpress.org, og endret de nødvendige delene som brukernavn, passord og databasenavn. Da var alt på plass og da kunne jeg begynne på arbeidet som var på selve nettsiden.

 

link til nettside

 

Fem verk jeg har jobbet med

 

- Parfyme

link til blogg innlegg

 

- Animert banner

link til blogg innlegg

 

- Inspirasjon

link til blogg innlegg

 

- Dreamweaver webside

link til blogg innlegg

 

- Fantasy / steampunk

link til blogg innlegg

 

semesteroppgave uke 6

Uke 6
Denne uken har jeg jobbet med å få alle bildene mine tegnet ferdig å fått laget ferdig bilde som skal være på “home” siden.  Jeg  valgte å teste ett  “tegne filter” på Impresjonismen tegninga, for å se hvor annerledes de hadde sett ut.
link

 

Uke 7
Uke 7 skal jeg jobbe med å finpusse nettsiden for å se etter stave feil, tekst som eventuelt mangles og/eller bilder som mangler på siden.

uke 5

Uke 5
Denne uken har jeg jobbet med å tegne bilder til nettsiden min. Jeg har sittet og jobbet med enn og enn bilde med å tegne dem på tegnebrett. jeg er ikke helt ferdig med å lage alle bildene ferdig og skal da jobbe videre med dette.

nettsiden sålangt: https://frank.akusasdesign.com

 

Uke 6
Uke 6 skal jeg jobbe med å tegne resten av bildene ferdig, også skal jeg sette sammen ett bilde på “home” siden som skal være satt sammen av flere gamle tegninger jeg har jobbet med tidligere.

semesteroppgave uke 4

Uke 4 
Denne uken har jeg jobbet meg ferdig med logoen til nettsiden. Jeg satt fast med valg om jeg skulle den første logoen som er rett fram logoen, eller om jeg skulle gå med å bruke den hvite med svake neonfarger bak. jeg valgte til slutt å gå med designet med svake neonfarger siden jeg føler at den kanskje passet bedre inn med nettsiden.

Uke 5
Uke 5 skal jeg jobbe med å lage så mange av bildene som skal være på siden ferdig. jeg skal prøve å tegne bilder til alle de forskjellige tegnestilene jeg har skrevet om, og tegne litt til de andre sidene som f.eks “Home” siden.

semesteroppgave uke 3

uke 3
Denne uken har jeg jobbet med å sette opp nettsiden og plasser in teksten til de forskjellige sidene. Jeg har ikke fått sette inn bildene enda siden jeg jobber med å finne ut hvem av bilden jeg skal prøve å få tegnet selv, så jeg bruker så lite bilder fra nettet som mulig.
Her er nettsiden så langt: https://frank.akusasdesign.com/

 

Uke 4
Neste uke skal jeg jobbe meg ferdig med logoen til nettsiden min. hvis jeg får tid i etterkant av å ha laget logoen 100% ferdig skal jeg starte med de bildene som skal bli laget for nettsiden min. jeg skal også planlegge litt mer om hva jeg skal ha på “home” siden på nettsiden.

Semesteroppgave uke 2

Denne uken har jeg jobbet med å finne/skrevet informasjon og funnet/tegnet bilder som jeg kan bruke på min nettside. Jeg har blant annet da funnet informasjon om forskjellige tegnestiler fra forskjellige tidsepoker.

Uke 3 skal jeg jobbe med å sette opp nettsiden og finne ut av layouten for teksten og bildene på nettsiden.

Semesteroppgave uke 1

Denne uken har jeg valgt å fokusere på å tegne skisser på papir av hvordan jeg ønsker nettsiden skal se ut. Jeg har da bestemt meg for en litt enkel design som skal være lett å forstå. Jeg har også jobbet med skissing av logoen for denne nettsiden. Siden nettsiden handler om tegning og tegnestiler har jeg bestemt at det skal være en form av ett tegne verktøy. Jeg har jobbet rundt hva logoen/nettsiden skal hete, å jeg sitter mellom “line work” eller “line art”.

 

 

uke 2 skal jeg skrive/finne tekst som jeg kan bruke på min nettside. jeg skal finne tekst som passer til min nettside, som f.eks tegnestiler, litt om tegning, litt om redskap man bruker osv. jeg skal også finne/ tegne bilder som skal brukes gjennom nettsiden min til f.eks tegnestilene og hvordan man tegner.

Semesteroppgave 2018 MD

Vi har nå fått starte på semesteroppgaven. For min semesteroppgave har jeg valgt at jeg skal lage en nettside med tema tegning og tegnestiler. For oppgaven skal jeg lage en logo for min web-side også skal jeg lage noen sider som skal forklare litt om tegning, tegnestiler og hvordan man kan lære seg å tegne. Det skal være sider som forklarer litt om noen forskjellige tegnestiler. Jeg tenker også å lage en side som forteller litt om hva man kan tegne med (tegnebrett, blyanter, tusjer osv..)

Planen min går ut på å starte med å lage skisser for både hvordan jeg vil at nettsiden og logoen skal se ut. For å så videre utvikle hvordan nettsiden og logoen skal se ut.

Etter jeg har valgt ut hvordan nettsiden skal se ut begynner jeg å sette den sammen, og finner informasjon/tekst til de forskjellige sidene og hvordan
lay-outet til sidene skal se ut (bilder, tekst osv..)

 

 

plan tanke

Adobe xd

Denne oppgaven gikk ut på å lage en app/web prototype. Jeg valgte da å lage en app prototype som handler om gaming og konsoller. Det appen går ut på er at den skal forklare litt om forskjellige konsoller, spill sjangere og top 5 spillene for måneden. Appen skal bli oppdatert hver uke der det kommer nye
“top 5 spill” nye konsoller og nye spill sjangere. Hver måned er det 5 forskjellige konsoller og fakta om disse konsollene, det kommer også informasjon om 4 forskjellige spill sjangere.

 

Jeg tenkte å lage flere sider med mer fakta om de forskjellige spillene, der det går mer i detaljer om spill historien dems. jeg kunne også tenkt meg at jeg kunne laget en egen liten ekstra side for hver spill som kunne ha hatt forskjellig informasjon om juksekoder og easter eggs.

på spill sjangerne ville jeg ta med egne sider som viste videoer av spill fra de forskjellige sjangrene.

Da det kommer til konsollene så lurte jeg på om jeg kanskje skulle gjort det så man kan trykke på de forskjellige konsollene for å komme inn på en side der man kan kjøpe konsollene eller se på de forskjellige typene av hver konsoll.

Jeg syns dette var en spennende og fri oppgave å jobbe med, som jeg likte. Jeg føler at jeg gjorde en god jobb, og  jeg kunne kanskje fått med de siste sidene som jeg nevnte over.. men jeg ville heller bli ferdig med oppgaven en å levere ett produkt som ikke var ferdig.

Parfyme

Vi fikk i oppgave å lage/designe logo og emballasje for ett parfymeprodukt for herrer som skal inneholde aromaen av tyri. Jeg valgte da at denne parfymen skulle være rettet mot at menn selv vil kjøpe denne parfymen, men ikke kun for aromaen. Målgruppen jeg prøver da å rette dette mot er menn i 25 års alderen. Jeg valgte å kalle denne parfymen for “Lumberjack” fordi det er det første som kommer til tankene mine da jeg hører eller tenker på tyri.

 

Logo

Jeg lagde da skisser til hvordan logoen skulle se ut. jeg prøvde meg på ett par forskjellige type logoer, for å se om jeg skulle kun ha text eller har noe ekstra.
Her er skisser jeg lagde.

Jeg lagde da logoen jeg ble mest fornøyd med, og bygde den ut videre. Jeg bygde denne logoen opp med 2 økser som er i krys. videre valgte jeg å sette  5 stjerner over øksene og typografien under øksene. Øksene representerer da f.eks tømmerhoggere som kutter da ned furu trærne.

 

Flasken

Etter at jeg hadde laget logoen så startet jeg å designe hvordan flasken skulle se ut, å lagde da disse skissene.

Ut fra disse skissene så lagde jeg noen ferdig i photoshop for å se hva jeg syns så bedre ut, å hva som kunne blitt bedre.
Her er noen av de.

Designet på flasken var litt vanskelig å velge ut, men til slutt valgte jeg  å lage en litt enkel men fin design. parfyme flasken er da lagget av en matt svart rufsete glass, den har også 3 striper som skal da være laget av fur planker. Jeg har valgt å sette logoen ganske stor på forsiden av flasken, men den skal ikke ha farger sånn at den kan bli transparent. Dette blir da en måte man kan se hvor mye spray man har igjen.
Dette er da slutt produktet mitt.