Innlevering/Tekst/Begrunnelse – Semesteroppgave 2018 MD

Planleggingsfasen: Ettersom vi bestemte oss ganske tidlig at vi ville lage Megin dette året så begynte vi ganske tidlig med at skisse ideer på forsider og forslag, og allerede da fann vi ut av at vi hadde veldig lik smak. Vi leste igjennom tidligere Megin magasiner og fann ut cirka hva vi likte og ikke, for at siden kunne gjøre et magasin som ingen tidligere gjort. Målgruppen for magasinet tenker vi er mennesker mellom 24-40 år, de som funderer på å begynne studere, noen som vil lære seg om studiet, mennesker som er interessert av det kreative, designet og nysgjerrige.

 

Farger: Da vi veldig tidlig bestemte oss for at vi ville skapa ett rent minimalistiskt magasin samtidligt som de har en rød sammenhengende tråd gjennom hele magasinet så var det ikke så vanskelig at bestemme oss for fargevalg til magasinet. Vi søkte inspirasjon på mange nettsider av motiv og farger da vi en dag fann ett bilde av en blomst med en nydelig rosa farge. Neste dag når vi kom til skolen så hadde Thomas eksperimentert med det bilde og fått til noe som virkelig var inne på rett spor. Det ble mer til den nydelige blåe nyansen, men vi syntes rosa passede så bra også, og ettersom de er veldig kompatible med hverandre så blev det de to fargene som går igjennom magasinet.

Fra en artikkel om visuelle 2018 artikkel:

 

Illustrasjoner: Vi bestemte oss også for at lage alle illustrasjoner som er med i magasinet selv ettersom vi studerer et så kreativt fag, og da blir også magasinet mer “personlig” og noe som ingen andre har lagt de tidligere. Alle illustrasjoner er laget i illustrator, photoshop eller direkt i indesign, og jeg må si at det har vi virkelig stått på. Det som er så fint med at ha jobbet med Thomas er at vi har samarbeidet så utrolig godt. Vi deler på alt av innhold og magasin på dropbox, jeg lager noe å legger til i magasinet og stenger det ned, han lager noe og legger til, og det har virkelig gått så bra. Vi har absolutt laget 50/50 av alle illustrasjoner i magasinet.

Her er noen jeg laget:

 

Logo: Ettersom semesteroppgaven også skulle ha en logo så tenkte vi at de gikk greit for Megin har allerede en logo. Den var litt skjev i det vi fikk den så etter noen uker forteller Wictor at vi trenger ikke bruke den logoen uten vi kan lage en helt egen. Vi likte ideen med den tidligere logoen om at de ser om som et rom, og ettersom vi lager ett magasin om minimalisme så hvorfor ikke bare kjøre på. En enkel firkant med noen streker som gir følelsen av et rom i 3d, med en dybdefølelse. Samme farger brukes som går gjennom hele magasinet. Der skal jeg også ærlig si at Thomas satte sammen den logoen så raskt og vi begge likte den ideen skikkelig godt, så derfor valgte vi at bruke den som en ny logo for Megin.

 

Font: Da vi skulle velge fonter så ville vi ha en font som hadde en stor familie, som det fantes flere alternativer av, ekstra tynn, tynn, normal, kursiv, fet, ekstra fet osv for at få mer variasjon i magasinet men enda bruke samme typ av font, få ut det mesta av familien.
Da kom vi frem til at source sans pro familien var best til det, den såg bra ut, lett at lese, blev super bra. Så den fonten er på all brødtekst, bilde tekst og skrevet av tekst i magasinet.
Raleway var en passande kursiv font for at bruke på quotes og inspirerande tekst på en del plasser i magasinet.
Bebas Neue er fremst brukt til de rosa overskriftene i magasinet. Syntes de er fint å bryta av med en annen font i overskrifter så det skjer noe men den er enda ganske lik source sans syns jeg, så de fungerte også sammen.

På denne siden feks. er citatet øverst i raleway italic, de rosa overskriftene i bebas neue regular og brødteksten i source sans pro light.

 

Artikler: Vi har tatt de artiklene om fagene fra nettsiden treiderdesign.no og litt fra tidligare utgaver av Megin for at få all info riktig. Og de artikler i magasinet har vi diskutert og kommet frem til hva vi skal ha, hva som kommer gjøre magasinet interessant. Jeg skrev en artikkel om min praksis uke jeg hadde feks. hvilket var veldig kul å dele med seg. Men helt ærlig så har vi hatt så mye ideer og kommet frem til desse artikler at ha med og så har vi funnet tekst og bilder til i lag. Jeg har lagt in forslag i magasinet, Thomas har sett på det og hatt samtykke, han har gjort likedant. Vi har diskutert hvordan teksten på siden skal plasseres og samme med bilder.

 

Mappe struktur: Da vi begynte med hele dette prosjektet så lagte vi en felles mapp på dropbox. Vi skapade mappar med fonter, bilder, forslag til forsider, studentportfolio maler, selve studentportfolio sidene vi fikk in, innhold til magasin, illustrasjoner og en mapp til hver og en av oss der vi kunde legge in inspirasjon osv. Ettersom vi begge hadde tilgang til alt hele tiden kunde vi navngi ting som “se her” eller noe så fikk man den andres synspunkt direkt. Når vi laget illustrasjoner til magasinet så ligger alt i en mappe i ai eller ps filer så vi kunde alltid gå in og redigere noe på hva som helst hvis vi følte for de. Og det som er så fint er at vi har virkelig gjort de, laget noe, den andre har endret på de og sen har det blitt et så bra resultat av de samarbeidet, så det her systemet vi hadde var helt topp.

 

Trykk forberedelser: Her har Thomas virkelig tatt meg under vingene sine og forklart meg hvordan man skal tenke på når man skal lage et magasin til trykk. Da de er noe jeg ikke har noen erfarenhet av (det var en av grunnene til at jeg ville jobbe med dette som semesteroppgave for at lære meg det og) så forklarte han at de var ikke bare å velge størrelse på dokumentet så er man good to go. Han forklarte veldig fint om det med at man må ha noen millimeter utfall på sidene for at de skulle bli bra vid trykk. At man må tenke på at magasinet skal ha en rygg så det må vi finna ut hvor mange millimeter det blir og legge in så det blir riktig. At forsiden, side 2 samt nest siste og siste siden blir cover sider. Hadde en anelse om dette men visste ikke hvordan jeg skulle tenke ut alt de, så der har jeg virkelig lært meg noe verdifullt.

 

Til trykk: Treider har i mange år brukt Grøset trykkeri i Oslo for at trykke Megin magasinet. Både jeg og Thomas har ikke riktig elsket den papir typen magasinet blitt trykket på innen med tanke på at det blitt så matt. Vi fikk se offert fra Grøset fra tidligere år, og da bestemte vi oss for at sjekke pris hos andre samtidig for at få litt forslag. Thomas som har en del kontakter i denne bransjen, hadde en anelse om noen som han kunde få ytterligere et prisforslag fra. Thomas kontaktede et trykkeri og fikk en bedre pris, samtidig som de kunde levere på en ny type papir av kvaliteten Multi Art Silk, 130-300g. Det var den papir kvaliteten vi såg for oss, og med godkjenning fra skolen så bestemte vi at la de gjøre jobben for oss. Og det arbeidet tog kun 2-3 arbeidsdager, så da når vi skal levere in semesteroppgaven i skolen så har vi faktisk et magasin at levere så alle andre får se og føle de selv. Mitt i denne prosessen om at trykke å bestemme dato så var trykkeriet så snille, så vi fikk komme innom en dag og få et prøvre trykk uten ekstra kostnad for at se hvordan det skulle bli, hvilket var så snillt og noe vi trengte da vi fann noen ting vi kunde se og endre på for at gjøre magasinet så perfekt som mulig.

Da vi var på besøk hos trykkeriet fikk vi se prosessen og det var en deilig følelse og se han kutte ut magasinet etter at de blitt limet sammen. De som trykket sa også at dette var de kuleste og morsomste de trykket på lenge, og de virket genuint oppriktige, så det var en utrolig herlig følelse at få høre de med noe man jobbet så hardt og lenge med.

Update på trykk: Mandag 4/6-18 fikk vi alltså magasiner levert på skolen etter at ha sendt den in til trykk 31/5.

 

Alt som alt: Så er jeg veldig glad at jeg har arbeidet med dette med Thomas. Føler vi engasjerer oss like mye i skolearbeid og det var viktig ettersom vi skulle jobbe sammen, så er de greit å jobbe med noen som gjør minst like mye arbeid som en selv. Føler og at vi kompletterer hverandre da jeg kan ta han litt ned da han kan bli alt for ivrig når han setter igang, og det vet han om. Og han motiverer og inspirerer med når jeg har slitt med at få frem det jeg vill. Vi har også jobbet veldig bra med at si ifra om hva vi synes om ting som blitt lagt til, hva som er fint og hva som ikke passer da dette er noe vi begge to skal vare stolte over. Vi har delt veldig like på arbeidsoppgavene i magasinet. Vi har funnet artikler og rettet opp i de og plassert in i magasinet, funnet bilder, laget illustrasjoner, mast på andre studenter og lærer om at få ting in i magasinet. Når vi ikke var på skolen og jobbet med dette så satt vi hjemme på kveldene og hadde alltid noe nytt kult at vise opp dagen etter. Og jeg har virkelig lært meg veldig mye, fått så mye ny viktig kunnskap, og det har vart så gøy å få lage dette magasinet for skolen i år.

 

   

 

Henviser også til Thomas Øines sin blogg her ettersom vi jobbet sammen med dette 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *