Innlevering/Tekst/Begrunnelse – Semesteroppgave 2018 MD

Planleggingsfasen: Ettersom vi bestemte oss ganske tidlig at vi ville lage Megin dette året så begynte vi ganske tidlig med at skisse ideer på forsider og forslag, og allerede da fann vi ut av at vi hadde veldig lik smak. Vi leste igjennom tidligere Megin magasiner og fann ut cirka hva vi likte og ikke, for at siden kunne gjøre et magasin som ingen tidligere gjort. Målgruppen for magasinet tenker vi er mennesker mellom 24-40 år, de som funderer på å begynne studere, noen som vil lære seg om studiet, mennesker som er interessert av det kreative, designet og nysgjerrige.

 

Farger: Da vi veldig tidlig bestemte oss for at vi ville skapa ett rent minimalistiskt magasin samtidligt som de har en rød sammenhengende tråd gjennom hele magasinet så var det ikke så vanskelig at bestemme oss for fargevalg til magasinet. Vi søkte inspirasjon på mange nettsider av motiv og farger da vi en dag fann ett bilde av en blomst med en nydelig rosa farge. Neste dag når vi kom til skolen så hadde Thomas eksperimentert med det bilde og fått til noe som virkelig var inne på rett spor. Det ble mer til den nydelige blåe nyansen, men vi syntes rosa passede så bra også, og ettersom de er veldig kompatible med hverandre så blev det de to fargene som går igjennom magasinet.

Fra en artikkel om visuelle 2018 artikkel:

 

Illustrasjoner: Vi bestemte oss også for at lage alle illustrasjoner som er med i magasinet selv ettersom vi studerer et så kreativt fag, og da blir også magasinet mer “personlig” og noe som ingen andre har lagt de tidligere. Alle illustrasjoner er laget i illustrator, photoshop eller direkt i indesign, og jeg må si at det har vi virkelig stått på. Det som er så fint med at ha jobbet med Thomas er at vi har samarbeidet så utrolig godt. Vi deler på alt av innhold og magasin på dropbox, jeg lager noe å legger til i magasinet og stenger det ned, han lager noe og legger til, og det har virkelig gått så bra. Vi har absolutt laget 50/50 av alle illustrasjoner i magasinet.

Her er noen jeg laget:

 

Logo: Ettersom semesteroppgaven også skulle ha en logo så tenkte vi at de gikk greit for Megin har allerede en logo. Den var litt skjev i det vi fikk den så etter noen uker forteller Wictor at vi trenger ikke bruke den logoen uten vi kan lage en helt egen. Vi likte ideen med den tidligere logoen om at de ser om som et rom, og ettersom vi lager ett magasin om minimalisme så hvorfor ikke bare kjøre på. En enkel firkant med noen streker som gir følelsen av et rom i 3d, med en dybdefølelse. Samme farger brukes som går gjennom hele magasinet. Der skal jeg også ærlig si at Thomas satte sammen den logoen så raskt og vi begge likte den ideen skikkelig godt, så derfor valgte vi at bruke den som en ny logo for Megin.

 

Font: Da vi skulle velge fonter så ville vi ha en font som hadde en stor familie, som det fantes flere alternativer av, ekstra tynn, tynn, normal, kursiv, fet, ekstra fet osv for at få mer variasjon i magasinet men enda bruke samme typ av font, få ut det mesta av familien.
Da kom vi frem til at source sans pro familien var best til det, den såg bra ut, lett at lese, blev super bra. Så den fonten er på all brødtekst, bilde tekst og skrevet av tekst i magasinet.
Raleway var en passande kursiv font for at bruke på quotes og inspirerande tekst på en del plasser i magasinet.
Bebas Neue er fremst brukt til de rosa overskriftene i magasinet. Syntes de er fint å bryta av med en annen font i overskrifter så det skjer noe men den er enda ganske lik source sans syns jeg, så de fungerte også sammen.

På denne siden feks. er citatet øverst i raleway italic, de rosa overskriftene i bebas neue regular og brødteksten i source sans pro light.

 

Artikler: Vi har tatt de artiklene om fagene fra nettsiden treiderdesign.no og litt fra tidligare utgaver av Megin for at få all info riktig. Og de artikler i magasinet har vi diskutert og kommet frem til hva vi skal ha, hva som kommer gjøre magasinet interessant. Jeg skrev en artikkel om min praksis uke jeg hadde feks. hvilket var veldig kul å dele med seg. Men helt ærlig så har vi hatt så mye ideer og kommet frem til desse artikler at ha med og så har vi funnet tekst og bilder til i lag. Jeg har lagt in forslag i magasinet, Thomas har sett på det og hatt samtykke, han har gjort likedant. Vi har diskutert hvordan teksten på siden skal plasseres og samme med bilder.

 

Mappe struktur: Da vi begynte med hele dette prosjektet så lagte vi en felles mapp på dropbox. Vi skapade mappar med fonter, bilder, forslag til forsider, studentportfolio maler, selve studentportfolio sidene vi fikk in, innhold til magasin, illustrasjoner og en mapp til hver og en av oss der vi kunde legge in inspirasjon osv. Ettersom vi begge hadde tilgang til alt hele tiden kunde vi navngi ting som “se her” eller noe så fikk man den andres synspunkt direkt. Når vi laget illustrasjoner til magasinet så ligger alt i en mappe i ai eller ps filer så vi kunde alltid gå in og redigere noe på hva som helst hvis vi følte for de. Og det som er så fint er at vi har virkelig gjort de, laget noe, den andre har endret på de og sen har det blitt et så bra resultat av de samarbeidet, så det her systemet vi hadde var helt topp.

 

Trykk forberedelser: Her har Thomas virkelig tatt meg under vingene sine og forklart meg hvordan man skal tenke på når man skal lage et magasin til trykk. Da de er noe jeg ikke har noen erfarenhet av (det var en av grunnene til at jeg ville jobbe med dette som semesteroppgave for at lære meg det og) så forklarte han at de var ikke bare å velge størrelse på dokumentet så er man good to go. Han forklarte veldig fint om det med at man må ha noen millimeter utfall på sidene for at de skulle bli bra vid trykk. At man må tenke på at magasinet skal ha en rygg så det må vi finna ut hvor mange millimeter det blir og legge in så det blir riktig. At forsiden, side 2 samt nest siste og siste siden blir cover sider. Hadde en anelse om dette men visste ikke hvordan jeg skulle tenke ut alt de, så der har jeg virkelig lært meg noe verdifullt.

 

Til trykk: Treider har i mange år brukt Grøset trykkeri i Oslo for at trykke Megin magasinet. Både jeg og Thomas har ikke riktig elsket den papir typen magasinet blitt trykket på innen med tanke på at det blitt så matt. Vi fikk se offert fra Grøset fra tidligere år, og da bestemte vi oss for at sjekke pris hos andre samtidig for at få litt forslag. Thomas som har en del kontakter i denne bransjen, hadde en anelse om noen som han kunde få ytterligere et prisforslag fra. Thomas kontaktede et trykkeri og fikk en bedre pris, samtidig som de kunde levere på en ny type papir av kvaliteten Multi Art Silk, 130-300g. Det var den papir kvaliteten vi såg for oss, og med godkjenning fra skolen så bestemte vi at la de gjøre jobben for oss. Og det arbeidet tog kun 2-3 arbeidsdager, så da når vi skal levere in semesteroppgaven i skolen så har vi faktisk et magasin at levere så alle andre får se og føle de selv. Mitt i denne prosessen om at trykke å bestemme dato så var trykkeriet så snille, så vi fikk komme innom en dag og få et prøvre trykk uten ekstra kostnad for at se hvordan det skulle bli, hvilket var så snillt og noe vi trengte da vi fann noen ting vi kunde se og endre på for at gjøre magasinet så perfekt som mulig.

Da vi var på besøk hos trykkeriet fikk vi se prosessen og det var en deilig følelse og se han kutte ut magasinet etter at de blitt limet sammen. De som trykket sa også at dette var de kuleste og morsomste de trykket på lenge, og de virket genuint oppriktige, så det var en utrolig herlig følelse at få høre de med noe man jobbet så hardt og lenge med.

Update på trykk: Mandag 4/6-18 fikk vi alltså magasiner levert på skolen etter at ha sendt den in til trykk 31/5.

 

Alt som alt: Så er jeg veldig glad at jeg har arbeidet med dette med Thomas. Føler vi engasjerer oss like mye i skolearbeid og det var viktig ettersom vi skulle jobbe sammen, så er de greit å jobbe med noen som gjør minst like mye arbeid som en selv. Føler og at vi kompletterer hverandre da jeg kan ta han litt ned da han kan bli alt for ivrig når han setter igang, og det vet han om. Og han motiverer og inspirerer med når jeg har slitt med at få frem det jeg vill. Vi har også jobbet veldig bra med at si ifra om hva vi synes om ting som blitt lagt til, hva som er fint og hva som ikke passer da dette er noe vi begge to skal vare stolte over. Vi har delt veldig like på arbeidsoppgavene i magasinet. Vi har funnet artikler og rettet opp i de og plassert in i magasinet, funnet bilder, laget illustrasjoner, mast på andre studenter og lærer om at få ting in i magasinet. Når vi ikke var på skolen og jobbet med dette så satt vi hjemme på kveldene og hadde alltid noe nytt kult at vise opp dagen etter. Og jeg har virkelig lært meg veldig mye, fått så mye ny viktig kunnskap, og det har vart så gøy å få lage dette magasinet for skolen i år.

 

   

 

Henviser også til Thomas Øines sin blogg her ettersom vi jobbet sammen med dette 🙂

5 utvalgte arbeiden i bilder og 1 film – 2018 MD

Her kommer de 5 utvalgte arbeiden i bilder + en film (ettminuttsfilmen).

 

Parfyme design og merkevareoppbygging

 

 

Oppgave photoshop steampunk/fantasy

 

 

Oppgave plakat i illustrator.

 

Fra oppgave inspirasjon og referanser, kaffe vs flat design 

Fra oppgave inspirasjon og referanser, natur vs popart

 

12/10-17
Lag en film på ca ett minutt hvor temaet er A møter B.
Vi arbeider i grupper på 3-4 pers. Lag synopsis. manus og storyboard. Kameratype velger dere selv. speilrefleks eller videokamera.
Hver enkelt deltager i gruppa lager film med klippene dere har filmet. Klipp/rediger dette i Adobe Premier.
Lengde ca 1 minutt. Du står fritt til å redigere materialet som du selv vil.

Ettminuttsfilm i premierpro

 

 

Uke 7 – Semesteroppgave 2018 MD

Idag, mandag 4/6 fikk vi Megin magasinet levert til skolen, endelig. Den følelsen at få det ferdige resultatet i hånden var helt utrolig.
Forrige uken på onsdag så rettet vi opp i det vi såg og kunde etter de prøvetrykket vi fikk på tirsdagen, og etter det så sendte vi det da til trykk.

Idag på skolen etter at vi fått magasinet har vi valgt ut de 5 arbeider som også skal vises opp på avgangsutstillingen og så har vi skrevet de ut og satt på papp ferdig, så da har man testet på de og. Vi har også lastet opp Megin magasinet 2018 her på: isssuu.com vi har lagt in invitasjonen til avgangsutstillingen og magasinet på meginoslo.no

Så alt som alt så er vi ferdige med Megin magasinet 2018. Det finnes at få i hånden din, og siden forrige uken har Thomas og jeg skrevet litt tekst om arbeidet bak magasinet som jeg kommer publisere her nest. Det er tekst om hvordan vi kommet frem til ting, fonter vi brukt, hvor vi forklarer at illustrasjoner i magasinet har vi laget selv, kommet på en ny logo og litt smått og godt.

 

 

 

Det er ju litt kul å se bilde fra første fremvisningen vi hadde for klassen, om man sammenligner det med sluttresultatet.

 

 

Uke 6 – Semesteroppgave 2018 MD

Nå har det skett mye siden sist for å si de mildt. Uken som gikk så har vi rettet på tekst og skrive feil som lærere og noen andre personer syntes og så har vi gått igjennom alt over og over igjen. Forrige torsdag fikk jeg og Thomas beskjed fra trykkeri som ikke skolen bruke tidligere på pris for 300st magasiner og treider gikk med på den prisen. Da fikk vi beskjed om at vi kunde komme forbi på tirsdagen (idag) for at få et eksemplar av magasinet og se hvordan det ser ut på trykk, og tro meg, dette var så fint, er så stolt over vad vi fått til her. Og det som var så kul var att de som trykket magasinet hadde lest igjennom alt og syntes det var så bra gjort og spennende at lese og de såg virkelig frem til at trykke dette. Og det var så fantastiske kule nyheter.

I hvert fall så fikk vi magasinet i handen idag, så vi gikk igjennom og vi var veldig fornøyde begge to. Men vi bestemte oss ettersom vi har så god tid kvar og trykkeriet kunde trykke alt på 2-3 dager så skal vi imorgen gå igjennom de ting vi såg i magasinet som kan endres for å bli perfekt, hvilket kun var små ting men har vi sjansen at rette opp i det nå så er de like greit så vi blir enda mer super fornøyde med resultatet.

Etter vi sendt det ferdige filene til trykk så skal vi sammen skrive prosessen, om hvordan vi jobbet, hva vi gjort, hvordan vi føler de har gått og alt de “tekniske”. Ser frem til at få vise opp dette magasin.

 

 

 

 

Uke 5 – Semesteroppgave 2018 MD

Forrige uken så har vi jobbet på med teksten og rettet opp i de som trengtes etter en korrektur fra Wictor og en fra Henning. Vi har laget en illustrasjon til at ha i magasinet, vi skal lage 1-2 til som vi vet at vi vil ha. Utenom det så er det igjen at se hvis vi vil at alle ting skal ligge der de ligger, bilder, illustrasjoner, vi skal stramme opp magasinet.

Forrige tirsdag når jobbede jeg på med magasinet så åkte Thomas på til to bedrifter som spesialiserer seg innen digitaltrykk for å lande en bedre pris på Megin magasinet. Han fikk et bra pris og tror vi fortsatt venter på et tredje alternativ, eller så har vi fortsatt grøset som har trykket Megin tidligere. Så jeg tenker imorgen må vi bestemme oss etter vi har diskutert med skolen og om hvem vi skal bruke så vi faktisk får ett trykk dato som vi kan forholde oss til.

Utenom det så er det som er kvar av magasinet at rette opp i en tekst eller kanskje skrive den helt på nytt, artikkelen om minimalisme, innholdsfortegnelsen (den skal se ut som den ser ut men kanskje vi bytter ut litt ord er tanken), fikse baksiden av magasinet. Og mellom det så er det at gå igjennom alt hele tiden for å se så alt ser bra ut.

 

 

Uke 4 fremgang og plan i Semesteroppgaven 2018 MD

Den uken som passert så har vi fått sett på plasseringen på tekst og bilder og bildetekst osv. Vi har igjen lagt til litt symboler, noen sider, fjernet noe, men det blir vel så man holder på til man blir fornøyd. Det som er litt kul er at vi legger in elementer i mange bilder og lager alle de illustrasjoner vi har med i magasinet. Vi legger feks in megin logon i en del bilder, legger in tekst bokser på visse, og ettersom det enda er et kreativt magasin så var de virkelig kul at vi fikk de til.

Igjen det som står på agenda denne uken er at stramme opp hele magasinet og se over igjen for at få samme minimalisme intrykk gjennom alle sider. Vi skal også få litt korrektur og feedback på tekst og oppsett fra ulike personer og det tror jeg også er bra og få litt inspill av andre da vi jobber så intensivt med magasinet og sikkert blir litt blind på ting, så det ser jeg frem emot.

Det som vi skal jobbe på fremover som ikke er helt ferdig er innholdsfortegnelsen, vi skal bli enige om forside og den siste siden. Etter tidligere tilbakemeldinger fra personer så har vi nå endret på megin på forsiden fra ett kuttet M og N til hele bokstaver. Og som sagt, så skal vi forsøke finne de ting som man kan knote ihjel seg på. Men jeg er veldig glad at jeg jobber med Thomas på dette prosjekt, vi samarbeider veldig godt, kompletterer hverandre og vi vil ha de veldig likt. Det føles ut som at vi er i god rute.

Vi skal ringe trykkeriet i uken og sen må vi bestemme et dato for trykk. Ettersom de enda er noen uker igjen så vil vi ikke stressa med trykk hvis vi skulle komme på noe å endre men tenker om 1-2 uker bør datoen vare for trykk, så vi har en del at diskutera å bestemme oss der.

Er ganske kul å se bilder fra den første uken på hvordan magasinet såg ut til nå, det skjer endringer flere ganger per dag, og i rett rikting.
Her kommer noen bilder igjen på hvordan en del sider i magasinet ser ut akkurat nå:

 

 

 

 

Uke 3 og fremgang hittill og hva som skjer neste uke i Semesteroppgave 2018 MD

Den uken som passert har vi arbeidet med alle studentene sine portfolio, eller de som valgte å sende in bilder og tekst. Samtidlig som vi fikk alt innehold til portfolio sidene fikk vi også interiør og retail design sin tekst og bilder fra milano turen de var på i april. Så det har vært litt knoting for å få alt på plass med tekst og bilder og så det henger sammen. Forrige uken fikk vi også alle bilder fra steen & strøm juleutstilling prosjektet, så de fikk vi på plass. Vi skrev også noen nye artikkler som vi skal ha med så nå er vi ganske fornøyde med alt innehold vi har i magasinet.

Samtidlig har Thomas kommet på noen flotte ideer til en ny megin logo, hvilket jeg syns var veldig bra jobbet da den er veldig minimalistisk og skal enda symbolisere for indre kraft, rom, de som megin betyr. Og for og ikke glemme de så har vi laget alle illustrasjoner som er på plass i magasinet. Der har jeg og Thomas virkelig sammarbeidet godt, då han eller jeg lager noe, så sparer vi arbeids dokumentet i vår dropbox så kan man endre noe hvis man føler for de, vi flytter om ting så de passer sammen og hører va de andre synes, legger til ting rundt om den illustrasjonen. Så alt er virkelig utført sammen, hvilket er deilig at ha et så godt sammarbeid når det kommer til dette.

Den uken som kommer nå skal vi mest jobba med at fikse og trikse alt på plass.. Som hvor teksten kan begynne, hvor skal den slutte, hvor langt ut skal den gå, skal den gå litt in der, skal de bildet være der osv. Finns så mye å tenke på, så det kommer sikkert ta sin tid det. Vi fikk litt feedback av Wictor forrige uken og de vi var enige i endret vi alt ettersom, så ser frem emot mer feedback/korrektur. Ettersom planen er å gå for minimalisme og luft så kommer de sikkert bli en hel del tanker om å fjerne ting, flytte om litt for at hele magasinet skal få den følelsen. Så ser frem emot de kommende ukene då de kommer bli en hel del knoting så jeg og Thomas får slå våra kloke hoden sammen. Vi skal også neste uke begynne å diskutere riktig dato for trykk så vi har noe å forholde oss til.

 

Her kommer litt bilder på magasinet som de ser ut nå, men som sagt så kan det endre på seg da når vi setter oss ned sammen og ser på alt.

 

 

Uke 2 og fremgang hittill i Semesteroppgave 2018 MD

Etter i forrige uke har jeg og Thomas jobbet mye med magasinet hver for oss når det har vært helg og røde dager.
Vi har skrevet artiklene vi skal ha med i magasinet, og jobbet mye med symboler vi lager oss for å gi en kreativ følelse ettersom de er vi er på mediedesign som lager magasinet.
I dag er fristen for når alle elevers portfolio skal leveres til oss, så vi venter på det. Vær litt trist at noen ikke vil være med eller ha tekst om seg selv som beskriver dem som studenter og deres arbeiden da det enda er en portfolio side, men vi vil se hva vi får til med det vi allerede har mottatt og vil motta i løpet av dagen.
Det vi vil fokusere på denne uken, er å få de riktige bildene på rett sted, fikse de portfolio vi har mottatt, lage steen&strøm artikkelen med bilder, og legg all tekst på rett sted på alle sider i linje osv.
Vi vil også sannsynligvis opprette en ny hovedlogo som Thomas allerede har begynt.

Føles ut som at det går enligt tidskjema så håper det går like greit fremover:)

  

 

 

Uke 1 og planer fremover – Semesteroppgave 2018 MD

Nå er det litt over en uke siden vi begynte med semesteroppgaven. Jeg og Thomas har arbeidet en god del.

Vi har tatt frem flere ulike alternativer på forsider og vi begge to liker en veldig godt så det er bra.
Innholdsfortegnelse har vi skisset på, da vi går for en ganske minimalistisk stil så vil vi få alt å henge sammen, men vi er en bra bit på veien.
Vi har skrevet innlegg og har/skal informere design klassene om å sette ihop sin portfolio, hvilket vi håper kommer at gå så smidigt som vi tenker.
Så til vi får alles portfolio og de tekster og bilder så skal vi fylle magasinet med noen artikler, så det er de som er uken prosjekt. At sette opp en mal for sån cirka hvordan artikkel sidene skal se ut, og sen fremst komma på innhold såklart. Vi har en del ideer og har allerede skrevet en tekst om min utplasserings uke feks.
Jeg og Thomas kom ganske raskt frem til hvilken font å stil vi ville ha på megin, og etter noe frem å tilbake så stusset Thomas frem den siste ideen som vi tenker oss nå.

Kommer legge ihop lite bilder allt ettersom for å vise hvor inspirasjonen kommer fra. Men her legger jeg ved ett bilde for at vise at vi kommet en bit på veien. Nå er det oppsettet vi fokusert på til vi får alle bilder vi skal ha på plass men vi tenker sån hur tekst oppsettet skal se ut osv : )

 

 

Student Portfolio 2018 (Semesteroppgave)

Instruksjoner:

Gå inn til_ https://treiderblogg.no/thomas/ eller  https://treiderblogg.no/emmaenbom/
Her finner dere et blogg innlegg som heter: Student Portfolio 2018.
Klikk dere inn på bloggen der vill dere finne lenken til Zip mappen som dere laster ned.

– Åpne indesign filen fra Zip mappen: (Portfolio 2018.Idml)
– Mappen: I mappene finner dere følgende: Bilder_navn, Document fonts og Indesign filen dere skal bruke.
    Åpne Document fonts først og last ned alle fontene før dere starter med indesign filen.

– Fyll ut tekst i alle tekstboksene , dere må dobbelt klikke på teksten for å redigere. se bilde:
  Fyll ut alt og lagre, gå til Fil/File og Lagre/Save og navngi filen med ditt navn etterfulgt med Klasse og
Portfolio 2018 OBS husk underscore. Eksempel: (“Megin2018_Jonas_Jooner_Mediedesign”)

 

 

 

 

 

 

 

BILDER: Velg ut de bildene dere ønsker og navngi alle, maks 6 bilder.
  I mappen Mal for portfolio 2018 legger dere alle bildene inn i (BILDER_navn) Se bilde:

 

 

 

 

 

 

 

 

– Det er viktig at bildene dere leverer er i god kvalitet. Ta hensyn til følgende når dere velger ut bilder:

• Format: jpg-bilder/tiff-bilder

• Størrelse: minimum 1000 px

• Oppløsning: 300 dpi

 

  • Husk å legge til bildetekst til de bildene ni velger ut for portfolion: (Se bilde)

 

 

 

 

 

 

 

 

Når alt er ferdig så navngi hoved-mappen til ditt navn og klasse. Se bilde:

 

 

 

 

 

 

Til Portfolio sidene er det fint om dere lager en mappe som er merket på denne måten:

Megin2018Portfolio + Studieretning + Navn (f.eks. “Megin2018_Jonas_Jooner_Mediedesign”).

Her legger dere InDesign-filen (som har samme navn som mappa) og en mappe med alle bildene dere vil ha med (5 bilder i hver portfolio).

Husk å gi bildene navn, gjerne med navnet deres og et nummer eller noe som man lett kan gjenkjenne i bildeteksten (f.eks. “Jonas_FantasyArt” eller noe lignende).

Bildene kan dere legge i en mappe som dere merker slik:

Megin2018_Portfolio + Studieretning + Navn + Bilder

(f.eks. “Megin2018_Portfolio_Mediedesign_Nils_Ingen_NavnBilder”)

Når dere er ferdig så skal Hoved-mappen med alt innhold sendes til Emma Enbom via mail: emmaenbom@hotmail.com

Senest innlevering av portfolio:
02/05/18
kl 10:00


Mvh

Thomas Øines & Emma Enbom