Hvordan skrive blogginnlegg som markedsfører

10 tips for å skrive bra blogginnlegg

hentet fra http://www.carlwilhelm.no/

10 tips for å skrive bra blogginnlegg

Hvordan skrive bra blogginnlegg

Vet du hvordan du kan skrive så bra blogginnlegg at du knuser konkurrentene dine?

Har din markedsavdeling akkurat adaptert innholdsmarkedsføring? Da er det viktig for deg som markedsfører, gründer eller bedriftseier å kunne skrive bra blogginnlegg.

Du har ikke lyst til å være en nybegynner, du har lyst til å bli en bloggekspert innenfor din bransje.

Klar til å vite hvordan du kan skrive et så bra blogginnlegg at du over tid får flere lesere til bloggen?

La oss starte.

 

1. Lag en overskrift som selger

[Tweet “I gjennomsnitt leser 80% overskriften, mens bare 20% leser resten.”]

Det er hemmeligheten til hvor viktig tittelen er, og hvorfor den så sterkt avgjør effektiviteten av hele blogginnlegget.

Det å skape selgende overskrifter, som en tekstforfatter eller innholdsmarkedsfører, er en kritisk ferdighet. Overskriften er det første og kanskje eneste inntrykket du får gitt en potensiell leser, derfor må du skrive overskrifter som selger … overskrifter som konverterer.

Hvis løftet i overskriften ikke er overbevisende nok til å konvertere en surfer til en leser, da kan resten av dine ord like gjerne ikke eksistere fra leserens side.

Jo bedre overskrift, jo bedre sjanse er det for at det du har skrevet blir lest av en større prosentandel.

 

2. Åpne med et smell

Hva er den nest viktigste delen av et blogginnlegg etter tittelen? Helt riktig – det er innledningen.

Forestill deg så kjedelig om du har laget en utrolig bra overskrift for ditt blogginnlegg, men så mister du lesere fordi innledningen ikke var overbevisende nok.

Hva skjer når en god overskrift kombineres med en kjedelig innledning? Det kan sammenlignes med å invitere noen inn i ditt hus, for så å smelle døren i ansiktet når de nærmer seg.

[Tweet “For å skrive en selgende tekst må du fange lesernes fantasi og dra dem dypere inn i teksten.”]

Hvert element i overbevisende tekst har bare ett mål – å få neste setning lest. Og så setningen etter det, og så videre, hele veien ned til din oppfordring til handling (CTA = Call To Action).

 

3. Bruk overbevisende ord

Visse ord er mer overtalende og påvirker vår beslutningsprosess mer enn andre.

Du må finne ut hvilke ord som er mest overbevisende, deretter må du forstå hvorfor disse ordene er så overbevisende, og så må du bruke dem i sammenhenger som gir mening for ditt publikum og din bedrift.

 

4. Skriv ekstremt gode setninger

Ingen setning er effektiv hvis den inneholder fakta alene. En setning må inneholde følelser, refleksjon, logikk og et løfte. For hver setning du skriver i blogginnlegget, må hvert ord telle.

Dette leder oss til engelsk-professoren William Strunk, Jr. sin mening:

En setning skal inneholde ingen unødvendige ord, et avsnitt ingen unødvendige setninger, på samme måte som en tegning ikke bør ha unødvendige streker og en maskin ingen unødvendige deler. Dette betyr ikke at forfatteren skal gjøre alle sine setninger korte, eller at han unngår alle detaljer og behandler sine emner bare som hovedtrekk, men at hvert ord teller.

Jeg vil si dette teller like mye på norsk som på engelsk, enig?

 

5. Bruk punkter

Hvorfor bruke punkter? Fordi det frister folk mer til å lese dine blogginnlegg, sider, artikler og tekster. Blogginnlegg må være lesbare – og med punker blir ditt blogginnlegg lettere å lese.

Et kulepunkt uttrykker en klar fordel og et løfte til leseren. Helt riktig … det er mini- overskrifter. Punkter oppmuntrer leseren til å gå dypere inn i innholdet, og videre med oppfordringen til handling.

 

6. Lag fortreffelige underoverskrifter

Noe forferdelig skjer med dine lesere…

Du har fanget dem med overskriften din, og lokket dem med innledningen.

Men denne gangen har du en stor artikkel på gang. Du har mye å si.

Et sted langs veien har en forferdelig transformasjon funnet sted.

Din leser har blitt…

En skumleser.

Men vær rolig. Det finnes en kur.

Nøkkelen for å holde leserens oppmerksomhet er selvfølgelig overbevisende fagstoff. Men store blokker med tekst virker til ingen nytte for å holde leserens oppmerksomhet.

Med underoverskrifter kan du vende en skumleser til en leser – dette er hvordan:

Understreke viktige punkter med bruk av kulepunkter og lister – er én måte å bekjempe teksttretthet. Men det å bryte opp større biter av tekst i en artikkel eller salgsside med underoverskrifter spiller en mye viktigere rolle. Underoverskriften kan du bruke som en salgsteknikk for at leseren skal fortsette å lese den verdifulle teksten din.

 

7. Fortell en lokkende historie

Fortellinger er grunnleggende for hvordan vi som mennesker kommuniserer. Du kan fortelle den rette historien og fange oppmerksomhet, underholde, opplyse og overtale … alt i løpet av bare noen få minutter. Historier er minneverdige og engasjerende – og det er to av de viktigste kjennemerkene i bra innhold.

En bra film eller TV-serie begynner med en karakter i konflikt, deretter forstørrer konflikten seg til livet blir sørgelig, og til slutt ender det med en tilfredsstillende løsning.

Det samme gjelder din markedshistorie. Du trenger:

  • En helt
  • Et mål
  • Et hinder
  • En mentor
  • En moral

 

8. Velg et spennende bilde

Å skrive et bra blogginnlegg tar mye tid. I prosessen er det planlegging, overskrifter, skriving, omskriving, omskriving, omskriving.

Som ordtaket går, et bilde er hvert tusen ord. Så hvorfor ikke la et bilde gjøre noe av skrivingen for deg?

Vi elsker å høre historier. Det er det ingen tvil om. Men hvorfor kaste bort høy oppløsning som nettet er vist på med bare svarte streker på en hvit bakgrunn?

Når du prøver å få mest mulig ut av et blogginnlegg, er det smart å la et sterkt bilde ta de tunge løftene.

 

9. Avslutt med stil

Når du har dratt folk inn med overskriften, lokket dem med innledningen, og sendt dem lengre ned med hver setning helt ned til konklusjonen, så kanskje du finner ut at du lurer på…

Hvordan oppsummerer jeg alt dette?

Målet med bra tekst er å ta leseren med på en underholdende, informativ tur fra punkt A til punkt B.

Hvordan skriver man en vellykket avslutning? Nøkkelen er å forstå nøyaktig hvor du prøver å ta leseren før du i det hele tatt skriver et ord.

 

10. Vær autentisk

Du trenger ikke være en veteran i tekstforfatting for å kunne skrive tekst som selger. Ofte vil lidenskapen skinne gjennom teksten.

Du kan faktisk ta opp en diskusjon om produktet, transkribere den diskusjonen, og bruke den som et grovt utkast. Med andre ord, du skriver som du snakker.

 

[Tweet “Nøkkelen til autentisk tekst er å skrive som du snakker.”]

 

Når du bruker de 10 elementene ovenfor i dine blogginnlegg, så vil du over tid oppdage at du får flere lesere til din blogg, fordi du skriver bedre innhold enn dine konkurrenter.

Har du lyst til å bli bedre på innholdsmarkedsføring? Abonner på nyhetsbrevet og få tips og nyheter til din innboks en gang i uken. Du slipper å komme tilbake for å holde deg oppdatert.

 

Mer om å skrive bra innhold:

Hvordan skrive selgende overskrifter

Måter å skrive en svært bra setning

Hvordan skrive gode underoverskrifter

photo credit: Olivander via photopin cc

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2021 Treiderblogg - Treider Fagskoler - Oslo - Norway

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar