FIJI – Et tropeparadis

 FIJI – ET TROPEPARADIS

(hentet fra tonealksandersen.no – student Mediedesign 2016)

Hva med å nyte en svalende kokosnøtt i hengekøyen på en hvit sandstrand eller hengi deg til det fargesprakende livet under vann? Fiji er det perfekte feriestedet i hjertet av Stillehavet med over 300 tropiske øyer. Her har du virkelig sjansen til å slappe av og bare nyte livet som glir forbi.

 

Den beste måten å utforske Fiji på, er selvfølgelig å dra på øyhopping. Og med et herlig klima, kombinert med en vakker natur, ligger forholdene til rette for mange opplevelser. Her er det lange hvite strender, kokospalmer, krystallklart vann og rev og laguner fylt med fisk og koraller i alle regnbuens farger. Men du finner også høye fjell dekket av urgammel regnskog og mange flotte fosser omgitt av fargerike orkideer og store grønne bregner.

IMG_6015     IMG_5691

Slående marineliv

Fiji er beskrevet som et virkelighetens akvarium på grunn av de mange fargerike korallene og de utrolige variasjonene i det marine dyrelivet. Så enten du er en erfaren dykker eller aldri har prøvd det før, bør du dra på dykketur. Hvis ikke er snorkling et must! Vannet er klart, sikten er perfekt og det marine plante- og dyrelivet er slående vakkert.

IMG_5889

Rik kultur

Fiji har en rik historie påvirket av forskjellige kulturer, og noe av det som virkelig gjør Fiji til et spennende og annerledes land å besøke. Mange av de fijianske tradisjonene lever fortsatt i beste velgående og det kommer vel best til syne i Kava-seremoniene og meke-dansingen.

IMG_5803     IMG_5696     IMG_5504

Kava er en svakt narkotisk drikke laget på roten av en pepperbusk, og brukes på både offentlige og uhøytidelige sammenkomster. Den fargerike miksen av kulturer kommer også til syne gjennom den smaksrike maten.

Vakkert fargespill

Ved solnedgang og soloppgang kan himmelen få de mest fantastiske fargene, og er absolutt ikke noe du bør gå glipp av. Så benk deg til under et palmetre med en kokosnøttdrink og nyt det flotte fargespillet over himmelen i det sola går ned over havet.

IMG_6027     IMG_5964

 

Tekst: Tone Aleksandersen

Foto: Mauricio Blanco

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2020 Treiderblogg - Treider Fagskoler - Oslo - Norway

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar